Sybase 510-026 Online Exam, Most Hottest Sybase 510-026 Preparation Materials Is What You Need To Take

The 100% valid latest Sybase 510-026 question answers ensure you 100% pass! And now we are offering the free Sybase 510-026 new version along with the VCE format Sybase 510-026 practice test. Free download more new Sybase 510-026 PDF and VCE on

Question: 1
Which of the following statistics are NOT captured by QP Metrics?
A. Elapsed time
B. Logical I/O
C. Physical I/O
D. Subquery caching

Answer: D
Question: 2
In which of the following partition types is data distributed in order of operation?
A. Hash
B. Range
C. List
D. Round robin

Answer: D
Question: 3
Which of the following are TRUE about the cursor fetch statement? (Choose 2)
A. The row number starts at 0.
B. If fetch behavior is not specified, the next row is assumed by default.
C. For a scrollable cursor, @@rowcount cannot exceed the total number of rows in the result set.
D. @@fetch_status=0 implies the last fetch was successful.

Answer: B, D
Question: 4
Which function measures the amount of change in the data distribution since update statistics?
A. Data_pages
B. Count
C. Datachange
D. Used_pgs
Answer: C
Question: 5
Global indexes can be clustered on
A. Round robin partitioned tables only.WS
B. Round robin or range partitioned tables.
C. Round robin, range or hash partitioned tables.
D. List partitioned tables only.
Answer: A
Question: 6
The allrows_oltp optimization goal considers
A. Bushy trees.
B. Hash joins.

Exam Name: Sybase ASE SQL Developer Professional Exam (Versuib 15.0)
Exam Type: Sybase
Exam Code: 510-026 Total Questions: 120

C. Merge joins.
D. Nested loop joins.
E. Parallelism.
F. All optimization methods.

Answer: D
Question: 7
An operator tree is displayed as a result of which command?
A. Set showplan on
B. Set option show_lio on
C. Set statistics plancost on
D. Set option show long

Answer: C
Question: 8
Metrics capture gives the administrator the ability to see which query performed (Choose 2)
A. the most physical I/O.
B. the least logical I/O.
C. a table scan.
D. a clustered index scan.
E. large I/O.

Answer: A, B
Question: 9
Which type of join requires outer and inner tables sorted in join key order?
A. Nested Loop
B. Merge
C. Hash
D. N-ary Nested Loop
Answer: B
Question: 10
In which of the following clauses of a SELECT are subqueries permitted? (Choose 3)
Answer: A, B, D
Question: 11
Which operator returns a single result set that combines the result of two or more queries?

Exam Name: Sybase ASE SQL Developer Professional Exam (Versuib 15.0)
Exam Type: Sybase
Exam Code: 510-026 Total Questions: 120
Answer: B
Question: 12
Which of the following is TRUE about correlated subqueries?
A. The two statements can be resolved independently of one another.
B. The subqueries can be run in any order.
C. The subqueries can be rewritten as joins.
D. The inner query is dependent on the outer query.

Answer: D
Question: 13
Isolation level 2
A. Decreases the duration of shared locks.
B. Decreases the duration of exclusive locks.
C. Increases the duration of shared locks.
D. Only applies to All Pages locking schemes.

Answer: C
Question: 14
What lock type will prevent a series of shared locks from blocking an exclusive lock?
A. Demand
B. Intent
C. Next-key
D. Range-key
E. Update

Answer: A
Question: 15
When using the READPAST keyword, when do rows/pages with conflicting locks get read?
A. As soon as blocking locks are released
B. At the end of each read operation
C. At the end of the transaction
D. Depends on the value of lock wait
E. Never
Answer: E
Question: 16
Locks escalate from (Choose 2)
A. latch to page.
B. latch to row.
C. page to table.
D. row to page.
E. row to table.

Exam Name: Sybase ASE SQL Developer Professional Exam (Versuib 15.0)
Exam Type: Sybase
Exam Code: 510-026 Total Questions: 120
Answer: C, E
Question: 17
Which of the following options is FALSE about unchained mode in ASE?
A. A commit tran is always implied for every transaction.
B. Unchained mode is the default mode in ASE
C. The server does not issue the begin tran implicity
D. The value of @@tranchained is 0

Answer: A
Question: 18
Given the following command sequence: create table publishers (pub_id char(4) not null, pub_name varchar(40) null, city varchar(20) null, state char(2) null) go create default def_ca as CA go create default def_ny as NY go sp_bindefault def_ca, publishers.state go sp_bindefault def_ny, publishers.state go insert publishers (pub_id, pub_name, city, state) values (0736, New Age Books, Berkeley, null) go
What will be the result? (Choose 2)
A. The state column will have the value CA.
B. The state column will have the value NY.
C. The sp_bindefault def_ca command will generate an error.
D. The sp_bindefault def_ny command will generate an error.
E. The state column will be null.
F. The insert command will generate an error.
Answer: D, E
Question: 19
Which of the following structures can be used to enforce entity integrity? (Choose 2)
A. Trigger
B. sp_primarykey
C. Check constraint
D. References constraint
E. Primary key constraint
Answer: A, E
Question: 20

Exam Name: Sybase ASE SQL Developer Professional Exam (Versuib 15.0)
Exam Type: Sybase
Exam Code: 510-026 Total Questions: 120

What methods are available to enforce entity integrity?
A. Check constraints
B. Primary key constraints
C. Reference constraints
D. Rules

Answer: B
Question: 21
Which normal forms require that non-key columns be functionally dependent solely on the primary key? (Choose 3)
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth
E. BoyceCodd

Answer: C, D, E
Question: 22
What is the effect of creating a stored procedure with recompile?
A. The stored procedure will not pass output parameters
B. The stored procedure will be re-optimized each time it is executed
C. The stored procedure query tree will not be saved in the sysprocedures table
D. The stored procedure will not fire any triggers

Answer: B
Question: 23
Which of the following statements are TRUE regarding the rollback trigger statement? (Choose 2)
A. May modify the value of @@error
B. Allows the trigger to finish executing before rolling back
C. Rolls back the entire transaction that contains the trigger
D. Rolls back work done by the trigger and the firing statement
E. Rolls back only work done by the trigger, not the firing statement

Answer: A, D
Question: 24
Which of the following commands can be used to receive a return status from a stored procedure?
A. select @status = exec proc_name @parm1
B. exec @status = proc_name @parm1
C. exec proc_name @parm1 select @status = @parm1
D. exec proc_name @parm1 select @status = @@sqlstatus
E. exec pro_name @status = @parm1
Answer: B Question: 25

Exam Name: Sybase ASE SQL Developer Professional Exam (Versuib 15.0)
Exam Type: Sybase
Exam Code: 510-026 Total Questions: 120

When a view is used within a procedure, how is the view referenced within the query tree?
A. By object id
B. By the view name
C. By the internal binary reference number assigned to derived objects
D. By the names of the objects referenced by the view when it was created

Answer: A
Question: 26
Which of the following statistics is NOT simulated?
A. Cache pools
B. Max parallel degree
C. Table level statistics
D. Column statistics

Answer: D
Question: 27
What is the command-line utility for viewing, writing and simulating statistics?
A. sybmigrate
B. optdiag
C. sqldbgr
D. bcp

Answer: B
Question: 28
What is used to determine how many rows qualify for the search argument?
A. Histogram
B. Forwarded rows
C. Data cluster ratio
D. Index cluster ratio
Answer: A
Question: 29
The modulos operator (%) CANNOT be used on the _____ datatype.
A. Tinyint
B. Money
C. Float
D. Smallint
Answer: B
Question: 30
Which of the following statements are FALSE about identity columns? (Choose 2)
A. The identity_insert command allows the user to put in duplicate values in the column.
B. The identity column can use any integer as its datatype.

Sybase 510-026 Exam Certification Guide presents you with an organized test preparation routine through the use of proven series elements and techniques.“Do I Know This Already?”quizzes open each chapter and allow you to decide how much time you need to spend on each section.Sybase 510-026 lists and Foundation Summary tables make referencing easy and give you a quick refresher whenever you need it.Challenging Sybase 510-026 review questions help you assess your knowledge and reinforce key concepts.Sybase 510-026 exercises help you think about exam objectives in real-world situations,thus increasing recall during exam time.

Continue Reading